1 κιλό ζάχαρη
500γρ. νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού ξινό
5γρ. κοπανισμένη μαστίχα
1 κούπα τσίπουρο
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας στην αρχή. Μόλις αρχίζει να έρχεται σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε το ξινό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Το αφήνουμε το σιροπάκι να χλιαρώσει και ρίχνουμε μέσα την κοπανισμένη μαστίχα. Όταν κρυώσει τελείως ρίχνουμε και το τσίπουρο. Το φυλάμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Τις επόμενες ημέρες μπορούμε να το δοκιμάσουμε και να προσθέσουμε εάν δεν μας ικανοποιεί το άρωμα της μαστίχας λίγα ακόμη γραμμάρια κοπανισμένης μαστίχας αναδεύοντας πάνω κάτω το μπουκάλι. Διαλύεται εύκολα λόγω του τσίπουρου.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!