1 κιλό κουμ κουάτ
700 έως 1000 γρ. ζάχαρη
1 μπουκάλι κονιάκ (750 ml)
Τα κουμ κουάτ ωριμάζουν από τον μήνα Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Οι καρποί που θα χρησιμοποιήσουμε φροντίζουμε να είναι σφιχτοί με έντονο πορτοκαλί χρώμα. Αφού διαλέξουμε τους καρπούς, τους πλένουμε και τους χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε δύο τρεις μεριές κάνοντας χαρακιές βάθους ενός εκατοστού. Με τη βοήθεια μιας σακοράφας και νάυλον κλωστής φτιάχνουμε ένα «κομπολόι» που έχει για χάντρες τα κουμ κουάτ. Παίρνουμε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο που κλείνει καλά και βάζουμε μέσα το κονιάκ και το κομπολόι με τα κουμ κουάτ. Κλείνουμε το βάζο προσέχοντας να μην κλείσει αεροστεγώς (ώστε να αναπνέει). Αφήνουμε το βάζο σε μια άκρη της κουζίνας μας για τρεις βδομάδες. Μόλις περάσουν οι τρεις βδομάδες ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τόση ποσότητα ζάχαρης ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το λικέρ μας, 2 ποτήρια νερό και τα βράζουμε για πέντε λεπτά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε μέσα στο βάζο με το κονιάκ και τα κουμ κουάτ. Ξανακλείνουμε το βάζο όπως προηγουμένως και το αφήνουμε να σταθεί για άλλη μια βδομάδα. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα το λικέρ μας είναι έτοιμο και τα κουμ κουάτ που έχουν χρησιμοποιηθεί μπορούν να καταναλωθούν, αλλά με σύνεση (για να μη μεθύσουμε).