3 κίτρα
500 γρ. οινόπνευμα ποτοποιίας
1 κιλό ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
Πλένουμε καλά τα κίτρα και στον χοντρό τρίφτη του τυριού ξύνουμε τα κίτρα όχι πάρα πολύ βαθειά. Προσέχουμε να μην τρίψουμε πολύ από το άσπρο της φλούδας γιατί είναι πολύ πικρό. Σε γυάλινο δοχείο ρίχνουμε το ξύσμα των κίτρων και το οινόπνευμα ποτοποιίας. Κλείνουμε μεν το δοχείο αλλά δεν το σφραγίζουμε καλά ώστε να μπορεί να αναπνέει. Το αφήνουμε έτσι για πέντε μέρες. Μετά τις πέντε ημέρες βάζουμε σε μια κατσαρόλα ένα λίτρο νερό, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα βράζουμε να γίνουν σιρόπι (για 5 περίπου λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και αφαιρούμε την κανέλα. Σουρώνουμε το οινόπνευμα αφαιρώντας του έτσι τα υπόλοιπα του ξύσματος. Τέλος ανακατεύουμε το οινόπνευμα με το σιρόπι και φυλάμε το λικέρ μας σε γυάλινα μπουκάλια.