3 λίτρα τσίπουρο
1/2 κιλό κουκούτσια από κεράσια
20 κουκούτσια από βερίκοκα
1 κούπα ζάχαρη
Σπάμε με ένα σφυράκι όλα μας τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη γυάλινη μποτίλια μαζί με το τσίπουρο. Προσέχουμε το τσίπουρο να είναι σκέτο χωρίς γλυκάνισο, κλπ. Αφήνουμε τη μποτίλια στον ήλιο για 1 1/2 μήνα, ανακινώντας την κάθε λίγες μέρες.
Όταν περάσει αυτό το διάστημα, βράζουμε τη ζάχαρη με μία κούπα νερό μέχρι να γίνει σιρόπι αραιό. Σουρώνουμε καλά το περιεχόμενο της μποτίλιας, το αναμιγνύουμε με το σιρόπι και το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια! Το Κιρς μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε… με σύνεση όμως, γιατί βαράει στο κεφάλι!
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!