1 λίτρο κονιάκ
1 μέτριο καρπούζι
3 κούπες ζάχαρη
1 λεμόνι (τον χυμό του)
Ξεκουκουτσιάζουμε το καρπούζι και το πολτοποιούμε να πάρουμε τον χυμό του. Στη συνέχεια το περνάμε από βαμβακερή πετσέτα ή λεπτό σουρωτήρι και το σουρώνουμε. Θα χρειαστούμε ενάμιση λίτρο χυμό καρπουζιού για να φτιάξουμε το λικέρ μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό του καρπουζιού να βράσει για δέκα λεπτά. Τότε προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού, βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη και το αφήνουμε. Την επόμενη ημέρα ξαναβράζουμε το μείγμα μας προσθέτουμε το κονιάκ και μετά από λίγα λεπτά σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το λικέρ καρπούζι σε γυάλινο μπουκάλι και το ανακινούμε περιστασιακά μια δυό φορές τη μέρα. Μετά από μια εβδομάδα το λικέρ καρπούζι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε παγωμένο.