Υλικά:
2 λίτρα τσίπουρο
1 κιλό δαμάσκηνα
1/2 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κάνουμε τα δαμάσκηνα πολτό και τα βάζουμε σε γυάλινη βάζο μαζί με το τσίπουρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και σφραγίζουμε το βάζο μας. Το βάζουμε σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος, ανακινώντας τακτικά, για 1 1/2 μήνα. Κατόπιν το σουρώνουμε και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.