Κρασί
Ζάχαρη
5-6 μεγάλα κλωναράκια αρμπαρόριζα
1 ξύλο κανέλας
Αν το κρασί είναι ημίγλυκο βάζουμε ζάχαρη το μισό του κρασιού (π.χ. ένα λίτρο κρασί, μισό κιλό ζάχαρη) αν είναι μπρουζικο βάζουμε ζάχαρη όσο και το κρασί (π.χ. ένα λίτρο κρασί, ένα κιλό ζάχαρη).
Βάζουμε το κρασί να πάρει μια βράση! Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφού λιώσει ρίχνουμε μέσα την αρμπαρόριζα και τη κανέλα. Κλείνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και το αφήνουμε 24 ώρες! Στραγγίζουμε και βάζουμε στο μπουκάλι!
Το είδος κρασιού που θα επιλέξετε θα δώσει το χρώμα στο λικέρ!
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.