500γρ. βατόμουρα
750ml βότκα ή κάποιο απόσταγμα
300γρ. ζάχαρη
2 γαρίφαλα
1/2 κλωναράκι βανίλιας σκισμένο κατά μήκος στη μέση
Πολτοποιούμε τα βατόμουρα και τα στύβουμε μέσα σε τουλπάνι για να βγει ο χυμός τους. Σε ένα μεγάλο βάζο σου κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε το χυμό των βατόμουρων, τη ζάχαρη, το απόσταγμα, τα γαρίφαλα και τη βανίλια. Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε να μείνει για 20 μέρες τουλάχιστον, ανακινώντας το κάθε τόσο. Όταν η ζάχαρη λιώσει εντελώς, σουρώνουμε, γεμίζουμε μπουκάλια και τα αφήνουμε για 1 – 2 μήνες σε σκοτεινό μέρος.
Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.