Υλικά:
100γρ. κουκούτσια βερίκοκων
1 λίτρο βότκα ή κάποιο απόσταγμα
600γρ. ζάχαρη
100ml μπράντι καλής ποιότητας
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τα κουκούτσια όπως είναι, χωρίς να τα πλύνουμε, κρατώντας ακόμη και τα μικρά κομμάτια φρούτου που έχουν μείνει πάνω τους. Τα βάζουμε σε βάζο μαζί με τη βότκα και τη ζάχαρη. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και το αφήνουμε στον ήλιο για 3 – 4 μήνες. Σουρώνουμε τα κουκούτσια με τουλπάνι και προσθέτουμε στο υγρό το μπράντι. Γεμίζουμε μπουκάλια, τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε για 2 μήνες ακόμη.
Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.