1 πακέτο λιγκουίνι
1 ματσάκι ρόκα
1/4 κιλού μοτσαρέλα σκληρή τριμμένη
1/2 κιλό ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
Παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο χοντροκομμένο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα οποία πιέζουμε ελαφρώς για να βγάλουν τον ζωμό τους. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφού γίνουν συμπαγή σάλτσα, προσθέτουμε την μισή ρόκα χοντροκομμένη. Βράζουμε τα λιγκουίνι μέχρι να γίνουν “αλντέντε”. Προσθέτουμε έπειτα την μοτσαρέλα, η οποία λιώνει, τελειώνουμε βάζοντας και τη σάλτσα με την υπόλοιπη μισή ρόκα ωμή και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγο παρμεζάνα.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Λουκία Βούη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!