1 πακέτο λιγκουίνι
1 κιλό μύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Λίγο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα μύδια. Τα βάζουμε σκέτα σε μία κατσαρόλα και τα θερμαίνουμε για 10 λεπτά. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε και χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα μαζί με τον ζωμό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο χοντροκομμένο. Προσθέτουμε τα μύδια με τον ζωμό που έβγαλαν προηγουμένως κατά το ζέσταμα, το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 10 με 15 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας αλάτι. Όταν γίνουν “αλντέντε”, τα ανακατεύουμε με τα μύδια και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τρίβουμε λίγο πιπέρι.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Λουκία Βούη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!