1 φύλλο σφολιάτα (μισό πακέτο)
3-4 μήλα
25 γρ κουκουνάρι
1 κουταλιά υποκατάστατο ζάχαρης
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Κανέλα προαιρετικά
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα μήλα και τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό και τ’ αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας προσεχτικά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το υποκατάστατο ζάχαρης κι ανακατεύουμε ξανά. Αν δούμε ότι δεν έχει καθόλου υγρό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Τ’ αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, κατόπιν απομακρύνουμε απ’ την φωτιά, αφαιρούμε το υγρό σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει, ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μίγμα στη μέση της σφολιάτας.
Κλείνουμε καλά τη σφολιάτα απ’ όλες τις πλευρές της και αν θέλουμε γυρνάμε προσεχτικά ώστε το άνοιγμα να είναι από την κάτω πλευρά. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε τη σφολιάτα κάθε δυο δάχτυλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει.