Φύλλο
Ελαιόλαδο
Καυκαλήθρες
Σπανάκι
Χλωρό κρεμμύδι
Πράσο
Μαϊντανό
Άνηθο
Αμάρανθο
Μπάθιζες
Τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
Το λιακρόρι είναι μια πίτα που φτιάχνεται με διάφορα μυρωδάτα χόρτα του κάμπου και του κήπου, όπως: καυκαλήθρες, σπανάκι, χλωρό κρεμμύδι, πράσο, μαϊντανό, άνηθο, αμάρανθο, μπάθιζες, και διάφορα άλλα χορταρικά.
Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε, και τοποθετούμε – απλώνουμε φύλλο ζυμάρι. Κάθε φύλλο που βάζουμε το λαδώνουμε κιόλας για να μην κολλήσει.
Η διαφορά στο Λιακρόρι από την μοσέντα είναι ότι στο Λιακρόρι βάζουμε στο ταψί κάτω και πάνω φύλλα και στη μέση τα διάφορα χορταρικά, ενώ στην Μοσέντα, χόρτα και ζυμάρι τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε στο ταψί. Επίσης εάν θέλουμε βάζουμε στο λιακρόρι και τυρί τριμμένο.
Η ονομασία Λιακρόρι ονομάζεται γιατί τα χόρτα στα αρβανίτικα τα λέμε Λιάκρα, και αφού η πίτα φτιάχνεται με χόρτα (λιάκρα) την λέμε ΛΙΑΚΡΟΡΙ.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Παναγιώτης Ιωάννου, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!