200γρ. αλεύρι αμυγδάλου
200γρ. άχνη ζάχαρη
2 ασπράδια μεγάλων αυγών
2 κουταλιές λικέρ αμαρέτο
2 σταγόνες χυμό λεμονιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Λίγη βανίλια
Μπόλικη ζάχαρη άχνη
Έχουμε τα αυγά εκτός ψυγείου να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την άχνη ζάχαρη με το αλεύρι αμυγδάλου. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού να σφίξει και να γίνει με κορυφές. Προσθέτουμε στη μαρέγκα το μείγμα του αλευριού αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά ώστε να έχουμε μια μαλακή και κολλώδη ζύμη. Προσθέτουμε το λικέρ, την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα. Καλύπτουμε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Ρίχνουμε αρκετή ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια εργασίας μας και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο μέρη. Πάνω στη ζάχαρη πλάθουμε ένα μπαστούνι πάχους μιας μεγάλης φάλαγγας δακτύλου περίπου και με την υπόλοιπη ζύμη, με τον ίδιο τρόπο πλάθουμε άλλο ένα μπαστούνι. Κόβουμε κάθε μπαστούνι σε κομμάτια πάχους περίπου ενάμισι πόντου και τυλίγουμε κάθε κομμάτι στην ζάχαρη άχνη. Τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και τα πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα (αν είναι δύο ταψιά) για περίπου 20 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί χωρίς να τα μετακινήσουμε. Μετά μπορούμε να τα απολαύσουμε ή να τα φυλάξουμε σε κουτί μπισκότων.