280γρ. αλεύρι
130γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
105γρ. ζάχαρη
30γρ. χυμό φρέσκο λεμονιού
18γρ. ξύσμα λεμονιού (4-6 λεμόνια)
1 μεγάλο αυγό
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού και με ένα πιρούνι τα πιέζουμε και τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να βγει το άρωμα του λεμονιού μέσα στη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε και το αυγό και αφού χτυπηθεί καλά κι αυτό προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας στο μισό και βάζουμε το κάθε κομμάτι σε πλαστική μεμβράνη. Φτιάχνουμε με κάθε κομμάτι ζύμης μπαστούνι μήκους περίπου δεκαπέντε εκατοστών και πάχους πέντε εκατοστών. Βάζουμε τη ζύμη στην κατάψυξη για περίπου 40-50 λεπτά ή την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βγάζουμε τη ζύμη από τον καταψύκτη και χαράζουμε πάνω της γραμμές με απόσταση μισού εκατοστού η μία από την άλλη και στα δύο μπαστούνια. Κόβουμε εκεί που είναι οι χαρακιές και τοποθετούμε τα μπισκότα μας στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά της ώρας μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό χρώμα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το ταψί για πέντε περίπου λεπτά ακόμη μέσα μέχρι να χρυσίσουν τα μπισκότα μας στο περίγραμμά τους (γύρω γύρω). Τότε τα αφήνουμε εκτός φούρνου για ακόμη 5 λεπτά να σταθούν και να κρυώσουν και τέλος τα μεταφέρουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν τελείως.