1 δόση από Βασική ζύμη για γλυκιές τάρτες και πίτες
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
4 κούπες νερό
6 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές βούτυρο
1-2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
6 ασπράδια αυγών
12 κουταλιές ζάχαρη
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις 2 κούπες ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πολύ αργά, ανακατεύοντας λίγο λίγο το μείγμα των κρόκων των αυγών. Μόλις τα ενώσουμε ανακατεύουμε έντονα και βάζουμε στο μάτι για ένα λεπτό την κατσαρόλα μας. Αποσύρουμε πάλι από το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα, το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να χλιάνει η κρέμα μας και κατόπιν την στρώνουμε πάνω στην βάση της τάρτας. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και μόλις αρχίσει να σφίγγει ρίχνουμε σταδιακά τις 12 κουταλιές ζάχαρη και 2-3 σταγόνες λεμονιού. Όταν στέκεται εντελώς η μαρέγκα μας την απλώνουμε φτιάχνοντας μυτερές κορυφές πάνω στην λεμονόπιτά μας και την ψήνουμε για πέντε περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν οι κορυφές της λίγο χρώμα.