440γρ. αλεύρι φαριν απ
240γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400γρ. ζάχαρη
6 αυγά
300ml ελαιόλαδο
2-3 κουταλάκια ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού, το γιαούρτι, και το ελαιόλαδο. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε για λίγα λεπτά τα αυγά. Σε ένα τρίτο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα των λεμονιών και το φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο.
Αναμειγνύουμε το μείγμα με το γιαούρτι με τα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε τώρα στο μείγμα του αλευριού το μείγμα του γιαουρτιού και των αυγών και ανακατεύουμε.
Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ βάζουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι η φουρκέτα μας να βγαίνει στεγνή από το πιο φουσκωτό μέρος του κέικ μας. Αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα πριν το κόψουμε για να το σερβίρουμε.