3 κεφάλια σκόρδου
1-2 λεμόνια (60ml χυμό λεμονιού)
Ρίγανη (προαιρετικά)
Αλάτι (προαιρετικά)
Ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα και τυλίγουμε τις σκελίδες σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε το δεματάκι με τα σκόρδα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα τα σκόρδα για άλλη μισή ώρα. Βάζουμε τα σκόρδα και το χυμό του λεμονιού σε μπλέντερ και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφη σάλτσα. Εάν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι ή/και ρίγανη, και η λεμονάτη σάλτσα σκόρδου είναι έτοιμη!
Είτε θέλουμε την σάλτσα σκόρδου για να την αλείψουμε πάνω σε κάποιο κρέας, είτε απλά σε ψωμί για να κάνουμε σκορδόψωμο, είτε θέλουμε λίγη από τη γεύση του στις πίτσες μας, είτε στις μακαρονάδες μας, ένα είναι το σίγουρο: φτιάχνεται εύκολα και πάει παντού!!! Δοκιμάστε την!