50 λεμονάκια
5 φλυτζάνια ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι (ώριμο)
Τα λεμονάκια μας πρέπει να είναι πολύ μικρά, πράσινα και πολύ τρυφερά. Με το ειδικό εργαλείο κάνουμε μια τρύπα διαμπερή σε κάθε λεμονάκι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Κατόπιν τους ρίχνουμε κρύο νερό και τα αφήνουμε να σταθούν για 5 ώρες. Αλλάζουμε το νερό (κρύο όχι ζεστό) κάθε πέντε ώρες για άλλες 5 φορές και κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά. Τέλος σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας. Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τα λεμονάκια μας και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και καλή μας όρεξη!
Σημείωση: Αντί για λεμονάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νεραντζάκια. Γίνεται ένα εξίσου νόστιμο γλυκό κουταλιού!
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!