3 λεμόνια
1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
Παγάκια
Αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει πολύ καλά, κόβουμε τα λεμόνια μας στα οκτώ, αφαιρώντας μόνο τα κουκούτσια τους (καλό είναι να έχουν λεπτή φλούδα). Σε ένα μπλέντερ βάζουμε δυο ποτήρια νερό, τα κομμένα λεμόνια, λίγα παγάκια και την μισή ποσότητα από την ζάχαρη μας. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μπολ στραγγίσουμε το μείγμα και το ξαναβάζουμε στο μπλέντερ με άλλα δύο ποτήρια νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγα παγάκια ακόμα. Το χτυπάμε καλά και το ξαναστραγγίζουμε στο μπωλ. Παίρνουμε από το μπωλ την λεμονάδα μας και την βάζουμε σε γυάλινο σκεύος (κανάτα ή μπουκάλι) και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν την σερβίρουμε προσθέτουμε στο ποτήρι λίγα παγάκια και φυσικά το καλαμάκι.