1 πακέτο λαζάνια φύλλα (500 γρ.)
3/4 κιλού χοιρινό κιμά
3 – 4 καρότα
1 ντοματάκι κονκασέ
1 μικρό πελτέ
3 ξερά κρεμμύδια
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. τυρί ρεγκάτο ή άλλο κίτρινο τυρί
Λίγο κρασί (4 κουταλιές)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο ντοματάκι, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, το κρασί και 2 ποτήρια νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με καπακωμένη κατσαρόλα μέχρι να μαγειρευτούν εντελώς και να «δέσει» η σάλτσα. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην μείνει χωρίς ζουμί η σάλτσα μας, χρειάζεται μπόλικο. Κατόπιν σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τα φύλλα λαζάνια (για ένα μεγάλο πυρέξ χρειάζονται 6 φύλλα) και από πάνω βάζουμε μια στρώση σάλτσας με γενναία ποσότητα ζουμιού. Από πάνω στρώνουμε ξανά λαζάνια, και πάνω τους ξανά σάλτσα, προσθέτοντας όμως και την φέτα θρυμματισμένη. Συνεχίζουμε έτσι ώστε να μείνει λίγη σάλτσα για την τελευταία στρώση. Πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το λιωμένο τυρί.