Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70γρ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
Στη μύτη του μικρού κουταλιού κανέλλα
Στη μύτη του μικρού κουταλιού γαρύφαλλο
Χλιαρό νερό όσο πάρει
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε-τρίβουμε με το χέρι μας. Αραιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στη μπασίνα μας, μαζί με τα αρωματικά και λίγο ακόμα νεράκι. Ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας νεράκι μέχρι να πάρουμε μια σφικτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου. Την ξαναζυμώνουμε απαλά να φύγει ο αέρας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας να κάψει. Πλάθουμε τα λαλάγκια μας (όπως φαίνεται στο βίντεο) και τα τηγανίζουμε. Τα τοποθετούμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Διατηρούνται σε καλαθάκι σκεπασμένα για μια εβδομάδα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!