Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κιλό αλεύρι
150γρ. προζύμι ή 1 1/2 κύβο μαγιά νωπή
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό χλιαρό
3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. γλυκάνισο
Σουσάμι
Σε μια μπασίνα βάζουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και την διαλύουμε προσθέτοντας και λίγο αλεύρι. Τον χυλό αυτό τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε μισή ώρα να σταθεί. Κατόπιν ρίχνουμε το μέλι, το γλυκάνισο, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ξαναζυμώνουμε. Χωρίζουμε το ζυμαράκι μας σε δύο μέρη και πλάθουμε τις λαγάνες μας, βάζοντάς τις κατόπιν σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζουμε με τα δάκτυλά μας την επιφάνεια της κάθε λαγάνας. Διαλύουμε λίγο μέλι σε λίγο νερό και με αυτό αλείφουμε τις λαγάνες μας πασπαλίζοντάς τις με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για δέκα λεπτά και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160 μέχρι να ψηθούν καλά!
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!