1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτηράκι του καφέ λάδι καυτό
Χυμό από 1 λεμόνι μεγάλο
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
Χλιαρό νερό, όσο πάρει (μέχρι η ζύμη να γίνει σκληρή)
Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι κάνοντας μία λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το καυτό λάδι. Το ανακατεύουμε στο αλεύρι (προσοχή μην καούμε), έπειτα ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, αφού πρώτα το έχουμε ανακατέψει με τη σόδα. Ακολουθεί το αλατάκι και τέλος το χλιαρό νερό. Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο μας με ένα πλάστη, ή καλύτερα με μηχανή φύλλου (λεπτό φύλλο) και γεμίζουμε με διάφορα τυριά!
Καλή επιτυχία… περιμένω σχόλια νοστιμιάς!!!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Λώρα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!