Υλικά:
1000ml φρέσκο γάλα
300ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
12 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνω γάλα με κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πότε πότε. Μόλις κάψει ρίχνω ζάχαρη και βανίλιες και συνεχίζω το ανακάτεμα. Σε μπολ με κρύο νερό μουλιάζω τις ζελατίνες και μόλις μαλακώσουν τις στύβω και τις ρίχνω στο καυτό γάλα ανακατεύοντας να διαλυθούν καλά. Βάζω την πανακότα σε φόρμα και την αφήνω να κρυώσει. Κατόπιν τη βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες. Σερβίρω με γλυκό κουταλιού της προτιμήσεως μου.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.