Υλικά:
1 μεσαίο λάχανο
1/2 φλυτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι σέλινο
1 λεμόνι
1 φλυτζάνι λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι στην κατσαρόλα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το λάχανο και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Ρίχνουμε και τα δύο μέσα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι. Αμέσως μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στην συνέχεια προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι νερό και το ρύζι. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και σιγοβράζουμε. Το σέλινο είναι προαιρετικό αλλά δίνει στο φαγητό πολύ όμορφη γεύση.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.