Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Λάχανο
Ρύζι καρολίνα
Ντομάτες τριμμένες
Κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδελίτσες
Καρότα τριμμένα
Σκόρδο χοντροκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
Τυρί γραβιέρα χοντροτριμμένη
Σάλτσα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι και το απλώνουμε. Πάνω του στρώνουμε φύλλα λάχανου που έχουμε βράσει ή που μας έχει περισσέψει από όταν έχουμε φτιάξει λαχανοντολμάδες. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, λίγο νεράκι και ανακατεύουμε πολύ καλά! Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί μας και την απλώνουμε να πάει παντού ισόπαχα. Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και την γραβιέρα μας από πάνω. Τέλος σκεπάζουμε καλά με φύλλα λάχανου. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά, αφαιρούμε μετά το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμα για να πάρει χρώμα το λαχανόρυζο φούρνου.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!