Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. ρύζι για ριζότο
1 1/2 κιλό χόρτα διάφορα (βρούβες, καυκαλήθρες, ραδίκια, σπανάκι, κ.α.)
2-3 ξερά κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας. Κόβουμε ακανόνιστα τα κρεμμύδια μας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το ίδιο κάνουμε και για τα σκόρδα μας. Όταν τσιγαριστούν βάζουμε τα χόρτα μας σιγά σιγά κόβοντάς τα σε μεγάλα κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα κατευθείαν. Όταν μαραθούν καλά τα χόρτα μας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι μας. Λίγο λίγο βάζουμε νεράκι στην κατσαρόλα όπως κάνουμε για το ριζότο ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό μας, σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, προσθέτοντας μπόλικο χυμό λεμονιού.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!