1 μικρό λάχανο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
3/4 κιλού πράσα
1 ματσάκι σέλινο
3/4 φλιτζανιού ρύζι για ριζότο
1/2 λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι περίπου ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Βάζουμε στην κατσαρόλα μας λίγο λάδι και από πάνω βάζουμε μια στρώση λάχανο κομμένο σε μπουκίτσες (μικρά κομμάτια). Από πάνω βάζουμε λίγο σέλινο, μια στρώση ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος τους) και μια στρώση πράσο κομμένο σε ροδέλες. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις έως ότου τελειώσουν τα υλικά μας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 – 3 φλιτζάνια νερό, αλάτι, το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό εάν χρειάζεται και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνει και το ρύζι. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από μισό λεμόνι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.