1 λάχανο για ντολμάδες
1 1/2 κούπες ρύζι
3 κρεμμύδια ξερά
1 χούφτα αμύγδαλα ξασπρισμένα
1 σακουλάκι κουκουνάρι
1 μικρό κουτάκι 250γρ. φρέσκα μανιτάρια ή 1 μικρή κονσέρβα
2 κουταλιές ταχίνι
1/2 με 1 λεμόνι
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν αρχίσει να βράζει βυθίζουμε σε αυτό το λάχανο από το οποίο έχουμε χαράξει γύρω γύρω τον κορμό έτσι ώστε να βγαίνουν ευκολότερα τα φύλλα. Καθώς βράζει το λάχανο εμείς αφαιρούμε τα φύλλα που έχουν ζεματιστεί και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο νερό και μέσα της "τσιγαρίζουμε" τα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, το κουκουνάρι, τα μανιτάρια σε φέτες και τον άνηθο. Κατά τη διάρκεια του τσιγαρίσματος προσθέτουμε λίγο νερό όταν εξατμίζεται αυτό που είναι στην κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ρύζι και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κούπες νερό και αφήνουμε τη γέμιση να πάρει μία βράση. Με τη γέμιση αυτή γεμίζουμε και τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες μας τους οποίους στρώνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει κάτω κάτω τα χοντρά μέρη από τα φύλλα. Σκεπάζουμε τους ντολμάδες με ένα πιάτο. Αφού τελειώσουμε διαλύουμε το ταχίνι στο χυμό λεμονιού και όλο αυτό σε 3 κούπες ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τους λαχανοντολμάδες. Βράζουμε για μισή με τρία τέταρτα της ώρας και σερβίρουμε.