1 λάχανο
1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
250 γρ γαρίδες
150 γρ καραβίδες
2 κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι
Λίγο λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε ένα τετράγωνο απ’ τη βάση του λάχανου και βάζουμε το λάχανο σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφαιρούμε ένα-ένα τα ζεματισμένα λαχανόφυλλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα τις γαρίδες και τις καραβίδες για 10 λεπτά, τις καθαρίζουμε, βράζουμε για 20 λεπτά τα άδεια κελύφη τους, τα πετάμε και κρατάμε το νερό. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε λίγο λάδι και κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, τα καρότα κομμένα σε τετραγωνάκια, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τις γαρίδες και τις καραβίδες κομμένες, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί τη γέμιση. Κατόπιν αφαιρούμε απ’ τα λαχανόφυλλα το σκληρό τους μέρος και το στρώνουμε σε μια κατσαρόλα. Γεμίζουμε τα λαχανόφυλλα με τη γέμιση και φτιάχνουμε λαχανοντολμάδες. Τους τοποθετούμε κοντά-κοντά τον ένα δίπλα στον άλλο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με ένα πιάτο τους ντολμάδες, περιχύνουμε το φαγητό μας με το ζουμί των θαλασσινών που έχουμε κρατήσει στην άλλη κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να βράσουν για τρία τέταρτα περίπου. Αν θέλουμε, όταν σερβίρουμε προσθέτει ο καθένας λεμόνι, ανάλογα με το γούστο του.