Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 λάχανο
2 πακέτα γαρίδες κατεψυγμένες
400γρ. ρύζι νυχάκι
2-3 ντομάτες τριμμένες
2 καρότα τριμμένα
2 κολοκύθια τριμμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι
Βράζουμε και κόβουμε το λάχανό μας. Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες μας με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια. Με τις γαρίδες ανακατεύουμε καλά τα μυρωδικά και τα λαχανικά μας, προσθέτοντας ελαιόλαδο, ρυζάκι, αλάτι και πιπέρι. Με τη γέμιση αυτή ετοιμάζουμε τους λαχανοντολμάδες μας. Στην κατσαρόλα μας κάτω κάτω στρώνουμε τα κοτσάνια από το λάχανο και από πάνω τοποθετούμε με τάξη τα τυλιγμένα ντολμαδάκια μας με γαρίδες. Από πάνω προσθέτουμε λίγη τριμμένη ντομάτα, μπόλικο ελαιόλαδο, αλατάκι, πιπεράκι, ένα πιάτο για να μην σηκωθούν οι ντολμάδες μας, ζεστό νεράκι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Βράζουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Αφαιρούμε προσεκτικά τους ντολμάδες μας από την κατσαρόλα. Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε λίγο λαδάκι και ρίχνουμε αλευράκι να καεί ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το ψημένο αλεύρι στο ζουμί από το φαγητό μας και ανακατεύοντας το πήζουμε, φτιάχνοντας μια σάλτσα για να συνοδεύσουμε τους λαχανοντολμάδες με γαρίδες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο άνηθο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!