1 μικρό λάχανο
1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι δυόσμο
Λίγο μπούκοβο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια πιπέρι
Αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Χαράζουμε βαθιά την βάση του λάχανου περιμετρικά και αφαιρούμε τα πρώτα φύλλα. Βουτάμε το λάχανο να ζεματιστεί και αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα του που έχουν μαλακώσει ελαφρά. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να πάρουμε όλα τα φύλλα. Βουτάμε τα φύλλα σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τα μυρωδικά μας, την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Αφαιρούμε τα χοντρά μέρη του λάχανου και τα στρώνουμε στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Τυλίγουμε σε κάθε λαχανόφυλλο λίγο από το μείγμα του κιμά και αραδιάζουμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα μας κοντά τον ένα στον άλλο. Τους καπακώνουμε με ένα πιάτο, και προσθέτουμε βραστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν βράση οι λαχανοντολμάδες χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για μία περίπου ώρα. Οι κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες μας είναι έτοιμοι να τους γευτούμε!