1 1/2 κιλό λάχανο
1/2 κιλό λουκάνικα
2-3 ξερά κρεμμύδια
2 μήλα
4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε το λάχανο σαν να πρόκειται για χοντροκομμένη σαλάτα. Κόβουμε σε κύβους τα κρεμμύδια μας και τα σοτάρουμε για δέκα λεπτά περίπου σε μεγάλη κατσαρόλα μέσα στο βούτυρο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τα μήλα. Προσθέτουμε στο κρεμμύδι το μισό από το λάχανο, όλο το σκόρδο και το μήλο και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο της ώρας. Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά, ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας και προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάχανο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, βεβαιωνόμαστε πως το φαγητό μας έχει λίγα υγρά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για μία ώρα ανακατεύοντας τακτικά. Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για τρία τέταρτα της ώρας σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα αργομαγειρεμένο φαγητό που έχει να μας δώσει όλο τον πλούτο των αρωμάτων και της γεύσης τους. Καλή όρεξη!