Λάχανο
Χοιρινό (σπάλα)
Ξύδι λευκό
Κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αυγά
Λεμόνια
Σέλινο
Πάπρικα
Παίρνουμε σπάλα χοιρινή… Πλένουμε το κρέας με άσπρο ξύδι κ βάζουμε τα κομμάτια σε κατσαρόλα που έχει κάψει πολύ καλά ο πάτος… το σωτάρουμε να κοκκινίσει, κόβουμε δύο μεγάλα κρεμμύδια στα 4 κ τα ρίχνουμε μέσα, αλάτι, πιπέρι κ ένα νεροπότηρο ελαιόλαδο… βάζουμε νερό κ κλείνουμε την κατσαρόλα να βράσει….η χύτρα είναι το καλύτερο σκεύος.
Αφού βράσει το κρέας, αδειάζουμε το ζουμάκι σε μια πλάκερη κατσαρόλα, κόβουμε ένα λάχανο σε χοντρά κομμάτια μαζί με τούς νευρώνες, το βάζουμε στην κατσαρόλα κ σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσει το λάχανο μία ώρα χαμηλά… προσθέτουμε το κρέας κ δίνουμε άλλη μια βράση. Φτιάχνουμε αυγολέμονο… Πολλοί βάζουν κ σέλινο… Πολλοί το φτιάχνουν κόκκινο με γλυκιά πάπρικα…
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.