4 κολοκυθάκια
4 πατάτες
2 μελιτζάνες
2 πιπεριές
2 τομάτες ώριμες
6 μικρά κρεμμυδάκια
Ρίγανη
Σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε πολύ στενές ροδέλες. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους. Κόβουμε τις πιπεριές σε τέσσερα κομμάτια. Τα κρεμμυδάκια ολόκληρα. Αλατοπιπερώνουμε και ριγανίζουμε όλα τα υλικά. Τα βάζουμε σε μεγάλο ταψί έτσι ώστε να είναι μικρό το πάχος του φαγητού. Ρίχνουμε σκορδάκι ψιλοκομμένο και αρκετό ελαιόλαδο. Από πάνω ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Επειδή τα υλικά μας βγάζουν υγρά, βάζουμε μόνο μια κούπα νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Το μυστικό του φαγητού μας είναι: όταν ροδίσει, με μια σπάτουλα προσεκτικά αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά μας να ξεροψηθούν και από κάτω.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βούλα Τσολάκου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!