Υλικά:
1/2 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό κολοκυθάκια
1/2 κιλό κρεμμύδια
6 μέτριες ντομάτες
2 κουταλιές θυμάρι ή ρίγανη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά μας και τις ντομάτες σε φέτες. Σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ψήνουμε στο γκριλ ελαφρά τις μελιτζάνες και στη συνέχεια τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια. Σε ένα βαθύ πυρέξ ή ταψί στρώνουμε εναλλάξ μελιτζάνα, κολοκυθάκι, ντομάτα, κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου τρία τέταρτα της ώρας και απολαμβάνουμε νόστιμο, υγιεινό και διαίτης φαγητό.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.