1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας βούτυρο
1 αυγό
1/8 κούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κούπας σταγόνες σοκολάτας
1 βανιλέτα
1 βανίλια
Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και τις βανίλιες εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα του αυγού. Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο ίσα και πεπλατισμένα κομμάτια, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για δύο ώρες τουλάχιστον.
Στη συνέχεια: γυρίζουμε μια φόρμα μάφφιν από την ανάποδη και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο τις εξοχές της. Ανοίγουμε το πρώτο μέρος της ζύμης, την απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και την σκεπάζουμε με άλλο ένα. Ανοίγουμε τη ζύμη μας με πλάστη και κόβουμε με ποτήρι ή κούπα (ανάλογα με το μέγεθος της εξοχής της φόρμας μας) κύκλους. Στρώνουμε την ζύμη μας να γίνει σαν ανάποδο κυπελάκι, φτιάχνοντας τυχόν ρωγμές που μπορεί να δημιουργηθούν. Εάν η φόρμα των μάφφιν μας είναι πολύ πυκνή, τότε βάζουμε ζύμη εναλλάξ στις εξοχές της (δύο ναι, ένα όχι και στο επόμενο δύο όχι ένα ναι). Επαναλαμβάνουμε χρησιμοποιώντας την ζύμη που μας έχει περισσέψει μετά το κουπ πατ εκ νέου ανοίγοντάς την με τον πλάστη. Όταν γεμίσει η φόρμα των μάφφινς ψήνουμε τα μπωλάκια μας για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για δέκα λεπτά τουλάχιστον και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Γεμίζουμε τα κύπελα με παγωτό όταν είναι να τα σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα τέλειο παγωτό με ένα υπέροχο κυπελάκι που τρώγεται.