4 κυδώνια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
8 κουταλάκια βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο
Κανέλα και μοσχοκάρφια
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα τους. Κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και με προσοχή αφαιρούμε τα κουκούτσια καθώς επίσης και κάθε άλλο σκληρό μέρος τους. Αλείφουμε με το βούτυρο τα κυδώνια καλά. Όσο βούτυρο περισσέψει το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτουμε τα κυδώνια με το καθαρισμένο από τα κουκούτσια μέρος τους προς τα πάνω. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και ρίχνουμε μέσα στο ταψί μισό ποτήρι νερό προσθέτοντας και τη ζάχαρη που μας περίσσεψε. Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρφώνουμε σε κάθε κυδώνι ένα μοσχοκάρφι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς έως ότου καραμελώσει η ζάχαρη και μαλακώσουν εντελώς τα κυδώνια.