Υλικά:
Κυδώνια
Ζάχαρη
2-3 μοσχοκάρφια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, κρατάμε τα κουκούτσια και γενικά ότι μέρος (μη χαλασμένο) αφαιρούμε, και τα πλένουμε σχολαστικά. Σε ένα ταψί βάζουμε ένα ποτήρι νερό και ζάχαρη (σε ποσότητα ανάλογη με το πόσο γλυκά τα θέλουμε (τα κυδώνια δεν είναι γλυκά από τη φύση τους). Τυλίγουμε σε μια γάζα τα κουκούτσια και τα μοσχοκάρφια και τα βάζουμε μέσα στο ταψί. Στρώνουμε και τα κυδώνια και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με το ζουμάκι που θα βγάλουν. Είναι εξαιρετικά νόστιμα και μυρωδάτα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.