Υλικά:
3 κιλά κυδώνια
2 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι
Κλωναράκια αρμπαρόριζας
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε λεπτές λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη και τα κυδώνια. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου αρχίσει το σιρόπι να δένει. Εν τω μεταξύ έχουμε στύψει το λεμόνι και προσθέτουμε το χυμό του στο γλυκό. Αφού πάρει μια βράση, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την αρμπαρόριζα. Με σκεπασμένη την κατσαρόλα, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και αφού αφαιρέσουμε την αρμπαρόριζα, το βάζουμε στα γυάλινα βάζα που θα το φυλάξουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.