Υλικά:
1 1/2 κιλό κυδώνια
5 φλυτζάνια ζάχαρη
Αρμπαρόριζα
Εκτέλεση:
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική επιφάνεια των κυδωνιών και το υπόλοιπο το περνάμε από το χοντρό στον τρίφτη (εκεί που περνάμε τις ντομάτες). Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα τριμμένα κυδώνια και 2 φλυτζάνια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη, λίγη αρμπαρόριζα και ένα φλυτζάνι νερό ακόμα. Συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοικτή κατσαρόλα μέχρι να δέσει καλά το γλυκό μας. Φυλάμε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν καλά.
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.