1 κιλό άνθη μπρόκολου
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 λεμόνι
Λίγο δυόσμο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για δέκα περίπου λεπτά. Μόλις βράσει το σουρώνουμε, το πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στο μούλτι περνάμε μερικά φυλλαράκια του δυόσμου, το χυμό του λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μείγμα στο μπρόκολο και με το μπαστούνι κοπής τα ανακατεύουμε προσθέτοντας και κρύο νερό τόσο όσο αραιή θέλουμε να γίνει η σούπα μας. Σερβίρεται κρύα διακοσμώντας το πιάτο με λίγα φύλλα δυόσμου.