Υλικά:
Ψωμί 1-2 ημερών
Βούτυρο λιωμένο
Μείγμα μυρωδικών
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψωμί μας σε κυβάκια όσο πιο ισόπαχα μπορούμε. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το ψωμί και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα κρουτόν σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί σε μία μόνο στρώση, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τουλάχιστον στις άκρες τους. Στη συνέχεια τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.