1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
3/4 κούπας μερέντα
1 αυγό
Λίγη κρυσταλλική ζάχαρη
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και το κόβουμε στις 3 λωρίδες που υπάρχει ήδη η τσάκιση από το δίπλωμα του φύλλου. Κάθε μία από τις τρεις λωρίδες την κόβουμε διαγώνια ώστε να δημιουργηθούν συνολικά 6 τρίγωνα μακρόστενα. Στην κάθε βάση του τριγώνου βάζουμε περίπου μία κουταλιά μερέντα και την απλώνουμε με το κουτάλι για περίπου 8-10 πόντους προς την στενή γωνία. Στη συνέχεια ρολάρουμε από την βάση προς την κορυφή του τριγώνου. Επαναλαμβάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε πολύ καλά το αυγό με μια κουταλιά νερό. Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί και ακουμπάμε πάνω του τα κρουασανάκια. Αλείφουμε καλά τα κρουασανάκια μας με το αυγό και πασπαλίζουμε καλά με τη ζάχαρη. Ψήνουμε στο φούρνο με αέρα για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα απολαμβάνουμε! Καλό θα είναι να προσέξουμε πολύ όταν είναι ζεστά γιατί η μερέντα που έχουν μέσα τους καίει πολύ και είναι ρευστή!