500γρ. αλεύρι
125γρ. βιτάμ + λίγο ακόμη
125γρ. ζάχαρη + λίγη ακόμη
325γρ. γιαούρτι
20γρ. μπέικιν πάουντερ
Λίγη κανέλα
Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
3 μήλα
Χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και αναμειγνύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε για να το “πάρει” πριν προσθέσουμε κι άλλο. Τέλος ζυμώνουμε για λίγο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να σταθεί σκεπασμένο.
Τώρα θα φτιάξουμε την γέμιση. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε κομματάκια τα μήλα φροντίζοντας να τα καθαρίσουμε και από κοτσάνι και κουκούτσια. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε 2 κουταλιές νερό, τα μήλα και μία κουταλιά ζάχαρη. Μαγειρεύουμε τα μήλα για πέντε περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια προσθέτουμε κανέλα (εάν θέλουμε) και ανακατεύουμε απαλά ξανά.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και ανοίγουμε το ένα όσο περισσότερο μπορούμε. Το αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο, το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε. Επαναλαμβάνουμε για κάθε κομμάτι ζύμης και τέλος ενώνουμε ανά δύο τα κομμάτια και τα πιέζουμε να γίνουν ένα. Χωρίζουμε στα 8 και τα δύο διπλά φύλλα που έχουμε ανοίξει. Βάζουμε λίγη γέμιση στην φαρδιά πλευρά του φύλλου, και τυλίγουμε σαν κρουασάν από την φαρδιά πλευρά προς την στενή. Επαναλαμβάνουμε και για το άλλο διπλό φύλλο. Ψήνουμε τα κρουασανάκια μήλου σε προθερμασμένο φούρνο, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να ροδίσουν. Τα απλώνουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αντί για βιτάμ, μειώνοντας όμως την ποσότητα στα 100γρ.