Κρουασανάκια βουτύρου ή φρυγανισμένο ψωμί
6 αυγά βρασμένα
100γρ. τυρί κρέμα
2-4 φέτες μπέικον ξεροψημένο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Λίγο τουρσί ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές σέλινο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ζάχαρη (κοφτό)
1-2 κουταλιές μαγιονέζα
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα
Σε ένα μέτριο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να αναμειχθούν πλήρως και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και χτυπάμε ξανά. Βάζουμε και το κρεμμυδάκι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το σέλινο και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και τα αυγά ψιλοκομμένα ή λιωμένα και αλάτι, πιπέρι. Καλύπτουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Τέλος ανοίγουμε στη μέση τα κρουασάν βουτύρου και τα γεμίζουμε με την αυγοσαλάτα. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και κομματάκια ξεροψημένου μπέικον ή/και τουρσί και σερβίρουμε!
Σημείωση: Εκτός από την εύκολη παρασκευή της και την εξαιρετική γεύση της, αυτή η συνταγή έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά; Εκμεταλλευόμαστε τα αυγά που ράγισαν πριν τα βάψουμε για το Πάσχα. Για να μην σπάνε τα αυγά; Δείτε εδώ!