1 φάκελο ξερή μαγιά
1 αυγό
1/2 κούπα λάδι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κιλό αλεύρι
1 κούπα χλιαρό γάλα και εξτρά γάλα για άλειμμα
Υλικά για τη γέμιση:
Μυζήθρα (ανθότυρο)
Ζάχαρη και κανέλα όση θέλετε
Υλικά για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Διαλύω στη 1 κούπα γάλα, αφού χλιαρίσει λίγο, τη μάγια και τη ζάχαρη καθώς και 2 κουταλιές από το αλεύρι και αφήνω ένα τέταρτο να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Σε λεκάνη ρίχνω λάδι, αυγό, το μίγμα της μαγιάς, αλεύρι και αλάτι. Ζυμώνω και αφήνω 15-20 λεπτά. Ανοίγω φύλλο στρογγυλό, το χωρίζω οριζόντια, μετά κάθετα και διαγώνια φτιάχνοντας 8 τρίγωνα. Τα γεμίζω με την γέμιση τα τυλίγω και τα αφήνω να ανεβούν σε ζεστό μέρος. Σε μπωλ βάζω λίγο γάλα, τα αλείφω και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Βράζω πολύ καλά τα υλικά για το σιρόπι και σιροπιάζω με κρύα τα κρουασάν και ζεστό σιρόπι.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!