5 πατάτες
Γάλα
Βούτυρο
Τυρί
Αλλαντικά
Γκούντα
2 αυγά
Αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη
Ηλιέλαιο
Ρίγανη
Πιπέρι
Βράζουμε 5 πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις φτιάχνουμε έναν πουρέ με γάλα και βούτυρο… Τρίβουμε μέσα τυράκι, βάζουμε μέσα κομμάτια αλλαντικού που μας αρέσει, δύο χούφτες κασέρι γκούντα και τα ζυμώνουμε όλα μαζί… πλάθουμε μικρά μπαλάκια… Χτυπάμε δύο αυγά. Σε ένα τάπερ βάζουμε αλεύρι και σε ένα άλλο φρυγανιά τριμμένη και ακολουθούμε τη διαδικασία του σνίτσελ… Βουτάμε πρώτα στο αλεύρι τα μπαλάκια μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά… Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος ηλιέλαιο να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τις κροκέτες μας… Αν θέλετε στη ζύμη προσθέτετε ρίγανη, πιπέρι κ ότι άλλο σας αρέσει… Επίσης για πιο εύκολη διαδικασία αν θέλετε χρησιμοποιήστε έτοιμο πουρέ πατάτας.
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.