1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο
3 πατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια επίσης το ψάρι και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τις πατάτες, το μπακαλιάρο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Κατόπιν χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ και σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, το πλάθουμε σε κροκέτες και τις περνάμε πρώτα από το αυγό και μετά από την φρυγανιά ώστε να παναριστούν.
Τώρα έχουμε δύο επιλογές. Είτε θα τις τηγανίσουμε σε καυτό ελαιόλαδο, είτε θα τις βάλουμε σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και θα τις ψήσουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Ο δεύτερος τρόπος είναι και πιο υγιεινός.